//

Аргентинський єзуїт: Папа зробить реформу Церкви без травм і розголосу

"Бергольйо – це людина надзвичайно великої духовності, (...) яка багато молиться", – згадує Папу Франциска о. Хуан Карлос Сканоне, єзуїт, декан факультету філософії і теології аргентинського університету Сан-Мігель, ректором якого з 1980 до 1986 року був нинішній Понтифік.

 

В інтерв'ю сьогоднішній "L'Osservatore Romano" священик зізнався, що знає Бергольйо як людину строгу, обдаровану великим інтелектом і сміливу. Свого часу він захистив від торгівців наркотиками отця ді Паула, який працював у Буенос-Айресі з жертвами наркодилерів. Кардинал Бергольйо скерував його на роботу в далеку провінцію і таким чином врятував йому життя, – згадав о.Сканоне. Він також наголосив на великому альтруїзмі нинішнього Папи. Одного разу єпископ Бергольйо проїхав 400 км, щоб відвідати і підтримати хворого священика.

 

Декан факультету філософії і теології зізнався, що Франциск після свого обрання на Престол св. Петра написав йому е-мейл. "Навіть тоді, коли став Папою, залишився тою ж ввічливою людиною, другом назавжди", – зазначив священик. Щодо перших рішеннь, які повинен буде прийняти Понтифік, о.Сканоне зазначив, що Франциск має завдання реформувати Церкву. "Однак, це не викликає великого шоку, (...) він буде робити це дуже дипломатично, оскільки знає, як здійснювати реформи без травм і розголосу", – вважає аргентинський єзуїт.

 

За матеріалами: radiovaticana.va