//

Апостольську нунціатуру в Україні з колядою відвідала молодь храму Св. Василія Великого

У неділю після Літургії молодь, що збирається при парафії храму Св. Василія Великого відвідала посольство Ватикану в Україні. Організував відвідини о. Роман Шуп’яний, ЧСВВ, духовний провідник молодіжної спільноти. Апостольською нунціатурою, що знаходиться в Києві, опікуються монахині Згромадження Сестер-Служебниць Непорочної Діви Марії. Сестри Ольга, Антонія та Йоана гостинно зустріли молодь та провели невелику екскурсію резиденцією нунція – представника Папи Римського Бенедикта XVI. Гості разом з сестрами помолилися в каплиці, де свого часу відправляв Літургію Папа Іван Павло ІІ, та заколядували.

 

Хлопці та дівчата мали нагоду побачити кімнату, де тепер уже Блаженний Папа перебував під час його візиту до України.

 

Після оглядової екскурсії сестри запросили гостей на чай. Під час гостини до молоді доєднався монсеньйор Петро Тарнавський, який за відсутності Нунція виконує його обов’язки. Усі охочі ставили запитання, які їх цікавили, – зокрема про титули в Католицькій Церкві та про її діяльність у нунціатурах різних країн. Монсеньйор Петро радо ділився досвідом праці на дипломатичній посаді у Церкві та розповідав цікаві історії з власного життя.


«Ви маєте запам’ятати, – підкреслив наприкінці спілкування о. Петро, – що католицька віра не дає вам ніяких вигод. Попри усі стереотипи та попри те ставлення до Церкви, яке формують вороже налаштована до неї суспільна думка, ви, обравши віру, мусите відтепер плисти проти течії. Це дуже важливо пам’ятати молоді, яка пізнає Христа та хоче впроваджувати Його правди у власному житті». Для більшості недільна екскурсія стала першим досвідом безпосереднього спілкування з представником Святішого Отця в Україні, тож молодь була вражена відвідинами, а ще – здобула багато нових знань від сестер та отця-монсеньйора.

 

Довідка: Дипломатичні стосунки між Святим Престолом та Україною були встановлені 8 лютого 1992 року. Апостольський Нунцій – Його Високопреосвященство Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон (Thomas Edward Gullickson),Титулярний Архієпископ Бомарцо – призначений 21 травня 2011 року Святішим Отцем Бенедиктом XVI до України. Секретар Апостольської Нунціатури – Монсеньйор Пйотр Тарнавскі. У 2012 році Монс. Тарнавскі був призначений Секретарем Апостольської Нунціатури в Україні.

 


Джерело: http://osbm-kyiv.com.ua