//

Aпостольський Візитатор відвідав фонд «Russia Cristiana» («Християнська Росія») та взяв участь у зборах «Мігрантесу» у м.Берґамо

У неділю ввечері, 20 листопада 2011 р., преосвященний владика Діонісій (Ляхович) з гостинним візитом прибув до міжнародного центру «Russia Cristiana» («Християнська Росія»), що у північно-італійському містечку Серіате (Seriate). Зустрів Архієрея священик Романо Скальфі, засновник фонду, який розповів про «Християнську Росію», засновану у 1957 р. Фонд мав за ціль знайомити Захід з православною культурою та духовністю, який по сьогоднішній день займається науковими дослідженнями християнської Русі.

 

В 1993 році створено «Духовну бібілотеку», яка займається видавництвом та розповсюдженням католицької і православної літератури. Фонд має в Італії видавництво «La Casa di Matriona», засноване о. Скальфі для того, щоб поширювати словянську культуру. При цій фундації існує хор, школа іконопису згідно стародавніх технік. Вже понад два роки о. Романові Скальфі допомагає о. Ростислав Колупаєв, доктор історичних наук - російський греко-католик, приналежний до Львівської Архиєпархії УГКЦ.

 

У понеділок, 21 листопада, владика Діонісій очолив Божественну Літургію у співслужінні о. Ростислава Колупаєва і о. Андрія Кушніра, капелана громади УГКЦ у м. Бергамо у візантійському храмі центру. По завершенні богослужіння Архієрей відвідав видавництво, бібліотеку, іконописну школу і книгарню.

 

Цього ж дня владика Діонісій прибув до «Мігрантес» при Дієцезії Бергамо, відповідальної структури у справах душпастирства мігрантів. Тут Апостольський Візитатор взяв участь у зборах священиків, які душпастирюють серед іммігрантів різних національностей у зазначеній дієцезії. Під час зборів було підняте питання про надання храму для виключного користування української громади УГКЦ у м. Бергамо.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії

 

Довідка

«Russia Cristiana» («Християнська Росія»)

Священик Романо Скальфі народився 12 жовтня 1923 року в Тионі поблизу Тренто (Італія). Завершивши вишкіл в місцевій дієцезальній семінарії, в 1948 році був висвячений на священика. Під час навчання познайомився з Густавом Веттером (нім. Gustav Vetter), який служив у східному обряді. В 1951 році їде до Рима і вчиться у Руссікумі, що був заснований в 1929 році Папою Пієм ХІ. Вивчає російську мову, слов’янський обряд та Східну Європу. Заснував фонд «Russia Cristiana» в 1957 році.