//

Апостольський вікарій Тріполі: християнській громаді нічого не загрожує

 "У Тріполі без жалю стріляють праворуч і ліворуч. Усе, що рухається в районі вулиці Тунісу і Мальти, ризикує потрапити під кулю. Склалася дуже важка ситуація, яка вимагає обережності", – сказав Інокентій Мартінеллі. Єрарх зараз перебуває в Італії, але підтримує близькі зв’язки зі священиками і монахинями, які залишилися в столиці Лівії.

 

"Священики та сестри зачинилися в будинках. Ситуація важка і відчувається страх. Слава Богу поки нічого не сталося з християнською спільнотою. Адже ніколи не було агресії з боку повстанців. Вони також з повагою ставляться до релігійних будівель", – зазначив єрарх. "Звичайно, може статися, що якийсь фанатик може зробити щось небезпечне. Але до цих пір, слава Богу, не було ніяких жестів, спрямованих проти Церкви ", – сказав Архиєпископ Мартінеллі.

 

Єрарх переконаний, що якщо Перехідна національна рада прийде до влади в Лівії, збережеться повага до культових будівель. "Так було в Бенгазі – повстанці дуже добре знають єпископа і сестер, які працюють в лікарнях. Немає жодного приводу думати, що вони будуть проти нас, тому що Церква завжди була поруч з народом", – сказав апостольський вікарій Тріполі.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё