//

Апостольський Престол потвердив візит Папи до Лівану

Папа Бенедикт XVI поїде 14-16 вересня в Ліван. Святіший Престол підтвердив це 13 червня, публікуючи календар заходів за участю Понтифіка на найближчі місяці. Останнім часом з'явилася інформація про те, що візит може бути скасований у зв'язку бойовими діями в сусідній Сирії, під вплив яких може потрапити Ліван. В останні тижні в північноліванскому місті Тріполі дійшло до сутичок між прихильниками і противниками режиму Башара аль-Асада.

 

Адміністрація Президента Лівану і Конференція католицьких єпископів країни вже на Великдень озвучили дати візиту Бенедикта XVI. Приводом для 24-го закордонної подорожі Папи стане публікація підсумкового документу Синоду Єпископів для Близького Сходу 2010.

 

Як випливає з календаря, Бенедикт XVI 15 липня вирушить зі своєї літньої резиденції в Кастель Гандольфо в сусіднє місто Фраскаці. 15 серпня, у свято Успіння Пресвятої Богородиці, Папа традиційно проведе св. Літургію в цервкі св. Томи Віланова, який знаходиться безпосередньо поруч з його літньою резиденцією.

 

За матеріалами: radiovaticana.org