//

Апостольський Престіл пропонує Братству св. Пія X персональну прелатуру

Як повідомила вчора Ватиканська інформаційна служба, 13 червня відбулася зустріч кардинала Вільяма Левади, префекта Конгрегації віровчення і голови Папської комісії Ecclesia Dei, з єпископом Бернаром Фелле, Генеральним настоятелем Священичого братства св. Пія X.

 

На зустрічі були присутні також Архиєпископ Луїс Ладарія, секретар Конгрегації віровчення, і монсеньйор Гвідо Поццо, секретар Папської комісії Ecclesia Dei. Метою зустрічі було представити судження Святого Престолу щодо тексту, який у квітні представило Священиче братство св. Пія X у відповідь на доктринальну преамбулу, запропоновану Конгрегацією віровчення 14 вересня 2011року цьому Братству.

 

Під час обговорення була можливість зробити деякі уточнення та роз'яснення. Монсеньйор Фелле висвітлив нинішню ситуацію в Священичому братстві св. Пія X і пообіцяв повідомити Конгрегацію про свою відповідь в розумні терміни.

 

Під час зустрічі також представили чернетку документа, в якому пропонується персональна прелатура як найбільш підходящий засіб для можливого канонічного визнання Братства. Як уже повідомлялося в прес-релізі від 16 травня 2012 року, ситуацію з трьома іншими єпископами Священичого братства св. Пія X розглядатимуть окремо та індивідуально. Насамкінець зустрічі висловили сподівання, що також і цей завершальний етап роздумів сприятиме досягненню повного спілкування Священичого братства св. Пія X зі Святим Престолом.

 

За матеріалами: sibcatholic.ru