//

Апостольський Престіл підтримав "Марші за подружжя" в США і Франції

Апостольський Престіл висловив солідарність з учасниками демонстрацій на захист інституту подружжя, які відбулися 24-26 березня в Парижі та Вашингтоні. До учасників маніфестації в столиці США звернувся з посланням голова Папської Ради у справах сім'ї Архиєпископ Вінченцо Палья. Він висловив "подяку за свідчення краси і цінності віри та її практикування католиками, які бачать в подружжі та родині унікальний ресурс для блага людства".

 

Вашингтонський "Марш за подружжя" відбувся 26 березня напередодні оголошення остаточного рішення Верховного суду щодо статусу гомосексуальних союзів. Його організаторами стали Національна організація захисту подружжя та Комісія у справах мирян, подружжя, сімейного життя та молоді при Конференції єпископів США.

 

Також учасників Маршу вітав секретар Папської Ради у справах сім'ї єпископ Жан Лафіт, який, серед іншого, нагадав про схожу маніфестацію, що відбулася 24 березня в Парижі за участі близько 1,5 млн.осіб. За словами єпископа, метою таких маніфестацій є не тільки захист подружжя між чоловіком і жінкою, але "збереження справжньої культури любові та життя".

 

За матеріалами: radiovaticana.va