//

Апостольський Престіл не підтримав нову "Організацію католиків в мас-медіа"

З різкою критикою відреагували Папські Ради: у справах мирян та засобів масової комунікації, на створення "Міжнародної організації католиків в мас-медіа" (ICOM). Апостольський престіл не схвалює створення "ICOM", наголошується в спеціальному листі, який був опублікований 19 липня в Римі.

 

"Міжнародна організація католиків в мас-медіа" була заснована в квітні в якості наступника організації "Католицький світовий союз преси" (UCIP), після того, як Папська рада у справах мирян в березні цього року позбавила організацію статусу католицької асоціації. Святий Престол заборонив їй використовувати слово "католицький" в назві. Як причина в той час була названа відсутність прозорості та ясності в управлінні, а також порушення статуту. Тоді пішов у відставку Президент "UCIP" Бернард Сассман.

 


Папські ради: у справах мирян та засобів масової комунікації звинувачують новостворену "ICOM" в "незаконному привласненні інтелектуальної, економічної та історичної спадщини" UCIP ". Те ж відноситься і до логотипу, а також до сайту організації. На 23 листопада запланована перша генеральна асамблея "ICOM". Вона пройде в італійській Вербані.

 

У той же час, Святий Престол закликав журналістів, "які хочуть залишитися в причасті з Католицькою Церквою", шукати нових можливих форм об'єднання. У листі наголошується та "гарній службі", яку несли члени "UCIP" впродовж років існування організації. Святий Престол закликав журналістів і співробітників засобів масової інформації, як і раніше бути відданими в оголошенні християнського послання в світі мас-медіа.

 

Канонічне право Католицької Церкви передбачає, що будь-яке суспільне об'єднання міжнародного або загальноцерковного рівня, яка бажає діяти від імені Церкви, може називатися "католицькою" тільки за згодою Святого Престолу. Статути таких асоціацій повинні відповідати вимогам канонічного права.
 

За матеріалами: Ватыканскае Радие