//

Апостольський нунцій вважає, що християни можуть сприяти діалогові у Сирії

У Сирії зростає рівень насильства, від якого гинуть християни, але, видається, що не через  віру, – повідомляє з Дамаску Апостольський нунцій Архиєпископ Маріо Зенарі. На його думку, дуже важко отримати достовірні відомості про те, що відбувається в цій країні. Позаяк війну перенесли і у засоби масової інформації. Кожна сторона звинувачує іншу в  дезінформації. Єдине, що не викликає сумнівів – зростає кількість жертв, – зазначив дипломат Ватикану.

 

У місті Хомс, де від минулого тижня триває наступ президентських сил, проблемою є як поховати мертвих. Багато католицьких родин вже виїхали з міста. Але все ще там чимало священиків. У такій небезпечній ситуації, кожен мусить вирішувати за себе, – каже Архиєпископ Зенарі.

 

До християнської громади ставилися з повагою, не було нападів на християн за їхню віру, – каже Архиєпископ Зенарі. – Якщо порівняти це з ситуацією в інших країнах, де горять церкви, то, зрештою, це зроджує надію. Це позитивний момент, і я думаю, що християни могли би відіграти важливу роль для Сирії і стати мостом посеред цієї атмосфері взаємної ненависті. Християни хочуть служити Сирії в дусі діалогу, примирення і прощення.

 

За словами Архиєпископа Зенарі, можливість діалогу, однак, зменшується з кожним днем.

 

Мелькітский Патріарх Григорій III Лахам вважає, що тільки діалог може запобігти різанині у Сирії. Він застеріг міжнародну спільноту, аби замість намагань повалити нинішній режим, подумати, як йому допомогти, щоб змінити ситуацію в Сирії.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie