//

Апостольський Нунцій в Україні вручив вірчі грамоти Президентові Януковичу

16 листопада, Президент України Віктор Янукович прийняв вірчі грамоти від Апостольського Нунція в Україні Архієпископа Томаса Е. Галліксона. Під час зустрічі глава держави привітав нового Нунція з цим призначенням і висловив сподівання, що воно сприятиме поглибленню відносин між Україною і Ватиканом.

 

Вірча грамота – це документ, за допомогою якого здійснюється акредитація дипломатичного представника. Назва походить від слова "вірити", оскільки основний смисл грамоти — прохання до глави приймаючої держави "вірити всьому тому, що буде говорити" глава дипломатичного представництва.

 

Неофіційний переклад вірчих грамот, які вручив Архієпископ Томас Е. Ґалліксон Президенту України:

 

Високодостойному й Високоповажному Панові

Віктору Януковичу

Президенту України

 

Високодостойний й Високоповажний

Папа Бенедикт XVI

із побажаннями здоров’я та добробуту.

З належною до Вас пошаною, наш шановний брат Томас Е. Галліксон, титулярний  Архієпископ Бомарзо, приносить ці Вірчі Грамоти від Нас на знак отримання влади, коли нещодавно, як вам добре відомо, його було призначено Апостольськім Нунцієм в Україні.

Незаперечні духовні та інтелектуальні чесноти Нашого Легата дають Нам підстави для цілковитої впевненості у тому, що він зуміє якнайналежнішим чином підтримувати співпрацю Святого Престолу та України.

Просимо прийняти його з прихильністю і повністю вірити всьому тому, коли він буде виявляти за Нашим дорученням і від Нашого імені, неначе б Ви приймали Нас, коли б ми спілкувалися особисто.

Нехай Всемогутній Бог повсякчас обдаровує потрібними благодатями Вас, Високоповажний Пане, та весь дорогий Нам український народ.

Дано у Римі, у святого Петра, 18 червня 2011 року, у сьомий рік Нашого понтифікату

Папа Бенедикт XVI

 

 

АРХІЄПИСКОП ТОМАС Е. ҐАЛЛІКСОН

Апостольський Нунцій

Curriculum vitae

Томас Е. Ґалліксон народився місті Су-Фолс (Sioux Falls), штат Південна Дакота, Сполучені Штати Америки, 4 серпня 1950 року і був висвячений на священика 27 червня 1976 року. Отримав єпископське свячення у своєму рідному місті 11 листопада 2004 року. Його Високопреосвященство є титулярним архієпископом Бомарцо.

Вступив на дипломатичну службу Святого Престолу 1 травня 1985 року і був згодом призначений до дипломатичних місій в Руанді, Австрії, Чехословаччині, Єрусалимі, Ізраїлі та Німеччині.

Отримав ступінь доктора з канонічного права, розмовляє англійською, італійською, французькою та німецькою мовами.

Вперше Апостольським Нунцієм був призначений в країнах: Трінідад і Тобаго, Антігуа і Барбуда, Барбадос, Співдружність Багамських островів, Співдружність Домініки, Гренада, Гаяна, Ямайка, Сент Кітс і Невіс, Санта Лючія, Святий Вінцент та Гренадіне, а також в Республіці Сурінаме - 12 незалежних держав цього регіону.

Вперше був призначений Апостольським Делегатом до регіону Антильської Конференції Єпископів, який складається з англійських, французьких, за винятком Гаїті, та датських територій на Карибах, разом 22 території зі своїми власними урядами. На Антильських островах є 20 церковних одиниць: 18 дієцезій та дві Місії sui iuris. Архієпископ Ґалліксон був п’ятим Апостольським Нунцієм в цьому регіоні.

21 травня 2011 року Святіший Отець Бенедикт XVI призначив Архієпископа Ґалліксона Апостольським Нунцієм в Україні.

 

Католицький Медіа-Центр