//

Апостольський Нунцій в Німеччині про майбутній візит Папи

"Надія і сила для нової євангелізації",- ці два дари Святіший Отець привезе з собою для німецької Церкви", – зазначив Апостольський Нунцій в Німеччині Архиєпископ Жан-Клод Перріс, говорячи про запланований візит Папи в цю країну, який триватиме з 22 по 25 вересня 2011 року. Єрарх сказав, що "Церква повинна проповідувати послання Христа і Папа Бенедикт ХVI хоче зміцнити Церкву у виконанні цієї місії".

 

Архиєпископ Жан-Клод Перріс наголосив на двох особливих моментах візиту Святішого Отця, які відбуватимуться в Берліні 22 вересня: візит Папи у федеральний парламент і Літургія на Олімпійському стадіоні.

 

Коментуючи протести проти виступу Папи Римського в парламенті Німеччини, Апостольський Нунцій нагадав, що, "по-перше, самі члени Бундестагу запросили Бенедикта XVI. А, по-друге, Німеччина, як і 179 інших країн світу, підтримує дипломатичні стосунки з Апостольським Престолом, а це дає можливість Папі представляти на міжнародному рівні певну спадщину цінностей. Якби інші релігійні керівники підтримували дипломатичні стосунки з державами, вони теж мали б таку можливість", – зазначив Нунцій.

 

Щодо Літургії на Олімпійському стадіоні в Берліні, ватиканський дипломат розповів про те, що багато католиків з інших куточків Німеччини, а також іноземців, хочуть взяти участь у цій Літургії, і це є позитивним знаком єдності країни. Це вказує також на те, що Берлін не є "язичницьким містом", як говорять деякі, але що Церква присутня в столиці Німеччини, і що її добре сприймають".


За матеріалами Ватыканскае радыё