//

Апостольський нунцій Томас Едвард Ґалліксон відвідав парафію Царя Христа монастиря Отців Василіян м. Івано-Франківськ

Традиційно у другий день Пасхальних свят на парафію Царя Христа монастиря Отців Василіян приїжджають преосвященні владики Володимир Війтишин і Софрон Мудрий. Цього року отці та парафіяни вітали і преосвященних архієпископа Томаса Едварда Ґалліксона, Апостольського нунція, отця Пантелеймона Саламаху, ЧСВВ, протоігумена Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні; провінційного радника о. Макарія Флячка, ЧСВВ, ігумена отців Воплоченого Слова о. Йосафата Бойка, ігумена отців редемптористів о. Михайла Бубнія, мера міста Віктора Анушкевичуса з дружиною та інших.

 

Приїзд Папського нунція став історичною подією для монастиря та всієї парафії Царя Христа УГКЦ. Парафіяни під проводом настоятеля та отця Протоігумена радо вітали прибуття високодостойних гостей, зустрівши їх процесією на монастирському подвір’ї. У супроводі церковного хору «Кантемус» Апостольський нунції увійшов до храму, вділяючи благословення численно зібраному люду. Відтак була відслужена Архієрейська Божественна Літургія. Після Службі Божій митрополит Володимир розповів коротку історію храму, підкресливши важливу роль Отців Василіян задля не лише своїх парафіян, але й всього міста. Українською мовою Апостольський нунцій звернувся до вірних із словами пасхальних привітань, висловившись про значимість діяльності Отців Василіян.

 

Протоігумен о. Пантелеймон від імені священнослужителів монастиря, усіх парафіян подарував нунцію ікону Вижгородської Матері Божої, вирізьблену на дереві.

 

На завершення владики спільно привітали усіх учасників святкового дійства та вділили кожному своє архієрейське благословення. Також у монастирі відбулась святковий трапеза, під час якої продовжилось спілкування про спільні справи.

 

Отець Йосафат Фітель від імені всієї чернечої спільноти та парафії подякував Апостольському нунцію за його приїзд й висловленні теплі слова.

 

Джерело: osbm.info