//

Апостольський лист Бенедикта ХVI китайською мовою

Напередодні Всесвітнього Дня Молитви за Церкву в Китаї, що відзначатиметься 24 травня, Конференція Католицьких Єпископів Тайваню опублікувала повний текст Апостольського листа Бенедикта ХVI "Porta Fidei" китайською мовою, повідомляє Радіо Ватикану. Його Понтифік написав до відкриття "Року віри" 11 жовтня минулого року.


За словами єпископів, "Рік Віри" – це добрий привід відкрити заново радість та ентузіазм зустрічі з Христом. "Це особливо важливо для християн, які проявляють велику турботу про соціальну, культурну та політичну сторону своєї діяльності, які думають про віру як необхідну умову спільного життя", – зазначили єрархи.

 

Один католицький священик із Китаю розповів інформаційному агентству "AsiaNews", що "відкриття віри і публічне її свідчення, а також єдність з Римським Понтифіком, є основними умовами відновлення католицьких спільнот у Китаї. "Рік Віри призначений не лише для західного секуляризованого світу, але також для нас, оскільки ми часто зводимо нашу християнську віру до конкретних благочестивих почуттів, не звертаючись до її першопричини і життя", – зазначив священик.

 

додаток:

Апостольський лист Porta Fidei (Двері віри)