//

Апостольський делегат відвідав греко-католицьку громаду в Алмати

20 лютого Апостольський делегат для греко-католиків в Казахстані та Середній Азії митрофорний протоієрей Василій Говера відвідав південну столицю Казахстану Алмати, де відслужив Божественну Літургію. З кінця грудня 2010 року в Алмати вже постійно працює греко-католицький священик о. Дмитро Оршуляк. Богослужіння відбуваються в приміщенні римо-католицького кафедрального собору.

 

«За цей час зібралася вже невелика група українських греко-католиків, які тепер щонеділі мають можливість молитися рідною мовою. На жаль ще мало людей знає про це, що в Алмати вже є наш священик, але все одно люди передають інформацію одні одним, священик відвідує українські товариства, Генеральне Консульство, зустрічається з людьми, є надія що з часом громада буде рости і збільшуватися», - відзначив о. Василій.

 

Після Божественної Літургії Апостольський делегат розмовляв з парафіянами, вони розповідали про своє походження, про те, як опинилися в далекому Казахстані.

 

У проповіді священик згадав про служіння отця Юрія Потерейка, ЧНІ, який служив в Алмати довгі роки для римо-католицької спільноти, які не мали свого священика, тому присутність греко-католицького священика в Алмати вже має свою довшу історію.

 

На завершення Літургії о. Василь виразив вдячність римо-католицькому єпископу Генріху Хованцу за дозвіл служіння в їхньому храмі, а також членам церковного хору, які допомагають новій греко-католицькій громаді співати Божественну Літургію.

 

 

Прес-служба УГКЦ в Казахстані

 

Джерело: www.ugcc.org.ua