//

Апостольський делегат в Єрусалимі і Палестині зустрівся з головою ПНА Махмудом Аббасом

 Монсеньйор Джузеппе Лаццаротто, новий апостольський делегат в Єрусалимі і Палестині, зустрівся в Рамаллі з головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом. Апостольський делегат привітав Махмуда Аббаса від імені Святого Престолу з рішенням ООН включити Палестину в число країн-спостерігачів при цій організації. Голова Палестинської національної адміністрації, зі свого боку, висловив задоволення якістю двосторонніх відносин між Палестиною та Ватиканом.


Минулого тижня новий представник Папи вручив вірчі грамоти і президентові Ізраїлю Шимону Пересу. Президент Перес заявив про свою «максимальну повагу до Його Святості» і підтвердив бажання Держави Ізраїль просувати добрі відносини зі Святим Престолом. Ізраїльський президент висловив також надію на «покращення цих відносин». Перес відправив спеціальне послання Папі через «Твіттер»: «Ваша Святосте, ласкаво просимо в «Твіттер». Наші відносини з Ватиканом - на вищому рівні, і вони можуть стати основою для просування миру в усьому світі».

 


В ході презентації вірчих грамот президентові Пересу монс. Лаццаротто підкреслив, зі свого боку, важливість «доброї волі» для співпраці в ім'я миру, розуміння і діалогу.

 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va