//

Апостольська Пенітенціарія відкриває свої архіви

18 листопада в Римі відбудеться торжество відкриття архіву Апостольської Пенітенціарії. Для вчених стануть доступними 745 реєстраційних книг в шкіряних палітурках періоду з 1409 по 1890 роки, більше тисячі пакетів латинських текстів, що знаходяться в 413 ящиках, а також інші документи.

 

Як пояснив напередодні єпископ Джанфранко Джиротті, регент Пенітенціарії, відкривається також доступ до документів, які зберігалися з 1974 р. в Апостольському палаці. Не тільки богослови, але і всі вчені зможуть глибше вивчати історію Церкви, канонічне право, моральну теологію і сакраментальну практику. Стародавні документи дають широку панораму соціального, правового і економічного життя під час надзвичайно важливого для Європи періоду.

 

Інавгурація та приурочена до події наукова конференція пройдуть під керівництвом кардинала Рафаеля Фаріно, архіваріуса і бібліотекаря Святої Римської Церкви. В її організації, окрім Ватикану, взяли участь: Папський Григоріанський університет і римський університет "La Sapienza" разом з італійською Асоціацією викладачів історії Церкви.

 

Як зазначив єпископ Джиротті, стане більш яскравим позитивний вплив діяльності найдревнішої дикастерії Святого Престолу протягом багатьох століть на життя громад. Досить нагадати, що перед тим як стати папою, Климент IV, Інокентій V, Інокентій VI, Юлій II, Клемент VIII і Пій VIII були Великими Пенітенціаріями.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые