//

Антихристиянське насильство набуло вигляду епідемії

Американський Інститут Гейтстоун (Gatestone Institute) опублікував чергову доповідь із серії про переслідування християн в арабських і азіатських країнах. Авторам публікації, Девіду Горовіцу з  Freedom Center та Реймонду Ібрагіму з Middle East Forum, належить серія щомісячних статей, що описують випадки антихристиянського насильства в мусульманському світі.

 

Доповідь містить статистику випадків переслідувань християн по країнах в алфавітному порядку і за категоріями, таким як "напад на церкви", смертна кара і тюремне ув'язнення за "богохульство" , "сексуальне насильство, приниження немусульман, які розглядаються як зіммі (спільна назва для немусульманського населення, прим.КО)", повідомляє sedmitza.ru.

 

Мета доповіді – задокументувати випадки переслідування християн в ісламському світі, що стали відомими, довести, що антихристиянське насильство "набуло вигляду епідемії" і систематичні гоніння на християн слід розглядати як взаємопов'язані й такі, що своїм корінням сягають радикального світогляду, що виправдовується шаріатом.

 

У квітні найважчим часом для християн стали Великодні свята, що відзначилися терактами у Нігерії, вбивством пастора після Пасхального богослужіння в Туреччині, арештами християн на Великдень в Ірані.

 

У доповіді акцентується увага на переслідуванні християн в Малі, звідки раніше не надходила інформація про насильство. Один із християнських активістів був обезголовлений в Тімбукту, зайнятому повстанцями-туарегами й ісламістами, що воюють за введення законів шаріату в країні.