//

Антихристиянська політика Обами дестабілізує Захід?

Так як очі світу були прикуті і залишаються прикутими до РФ і виборів там президента, так очі багатьох християн світу і цей тиждень залишалися прикутими до США. Там і надалі триває боротьба за право на віросповідання між адміністрацією президента Обами і католицькою громадою Америки. Попри зростаючий  тиск громадськості, ультраліберальна адміністрація американського президента, якого в дитинстві виховував ґей-транссексуал, принаймні так виглядає, не збирається йти католикам на зустріч.


Минулого тижня стало відомо про те, що більше 500 ректорів університетів, академіків та релігійних лідерів підписалися під заявою щодо політики президента США Барака Обами. «Недопустимо» – таку назву носить лист, в якому засуджується запланована зміна до законодавства у сфері страхування. В опублікованому 14 лютого листі, запропонований адміністрацією президента компроміс названо «дешевим бухгалтерським трюком», який ображає католиків, протестантів, східних православних християн, євреїв, мусульман та інших віруючих. Кількість осіб, що поставили свій підпис під заявою постійно збільшується. Кардинал Тімоті Долан, Архиєпископ Нью-Йорку і Глава єпископату США, приєднався до цієї групи релігійних та політичних діячів.


Як це неймовірно не виглядає, але країна розвинутої демократії – США, завдячуючи дивовижній політиці президента Обами, найближчим часом може стикнутися з масштабними протестами не лише американських католиків, але ширшого загалу.


Так Америка, яка вигадала політику супертолеранції усіх і кожного, окрім християн – політичну коректність – сама може стати жертвою власної вигадки. Політика політкоректності, замість того, щоб цементувати американське суспільство, загрожує стати причиною серйозного розколу того само суспільства. Свого часу американські антропологи після ІІ Світової війни пропагували щось на кшталт комуністичного інтернаціоналізму: народи і нації у найближчих 50 років перестануть існувати. Ці помилкові погляди стали ідеологічною платформою діяльності американських адміністрацій, що призвело до вибуху етнічної нетерпеливості у США в 60-их роках ХХ століття. Ці етнічні заворушення мало не коштували Америці серйозної дестабілізації.


Сучасна політика політичної коректності – ідеологія постмодерного суспільства, знову ж таки інавгурована американськими антропологами. Вже зараз ця теорія піддається дуже серйозній критиці у науковому середовищі. Плоди ж її радше подібні до наслідків сп’яніння чи божевілля.


Син відомого протестантського проповідника Біллі Грема Франклін влучно охарактеризував політкоректність, як божевілля: «Одна з найбільш зловісних і страшних небезпек для нашого суспільства сьогодні ховається в двох смертоносних буквах – PC (a political correctness). Я говорю про політкоректність – повальне і божевільне прагнення не ображати нікого (окрім, зрозуміло, християн). Воно заразило наші школи, уряд, університети та бізнес, не залишивши місця для моральних абсолютів і владної істини Писання. Замість цього політкоректність вимагає терпіти що завгодно, лише б це потурало безбожним цінностям плюралізму. Віруючих відтісняють на узбіччя життя і навіть переслідують».


Такий стан речей в американському суспільстві не може не викликати занепокоєння, не лише заради простої солідарності з християнами США, але й з причини того, що США і надалі продовжують бути чи не найвпливовішою державою світу і їх приклад наслідують багато країни.


Західні демократії продовжують недобачати найпростіший факт – більшість їхніх громадян усе ще є християнами і готові боротися за своє природне право сповідувати власну релігію. Утиск християн у країнах західної демократі загрожує дестабілізувати усю західну цивілізацію, а, можливо, і світ.


Залишається сподіватися, що одного дня й ідеологія політкоректності буде вивчатися молодими антропологами на факультетах, як чергова помилкова теорія, що обіцяла рай, а створювала пекло.


о. Орест-Дмитро Вільчинський