//

Антикатолицька та антисемітська істерика хорватських лібералів

З 28 січня у хорватських ЗМІ розпочалася істерична кампанія проти  д-р. Джудіт Рісмен, яка прибула з візитом у цю країну. Пані  д-р. Джудіт Рісмен є американською громадянкою за національністю єврейкою та сповідницею юдаїзму. Вона є також чи не найголоснішим науковим критиком діяльності батька сексуальної революції та гендерних теорій Альфреда Кінзі.

 

Хорватське щоденне ліберальне видання «Jutarnji list» мало того, що професора найбільшого християнського університету США «Liberty University», штат Вірджінія, назвало псевдонауковцем, єврейку Джудіт Рісмен, чиї родичі загинули в часі нацистських переслідувань євреїв в Європі, це видання звинуватило у заперечені Голокосту.

 

Мінорні громадські організації, загальна кількість чиїх членів не перевищує 500 людей, звернулись до прем’єр-міністра та до президента країни з вимогою перешкодити візиту Джудіт Рісмен у Хорватію. У заяві Джудіт Рісмен також звинувачено у псевдонауковості та заперечені Голокосту. Окрім того, ліберальні екстремісти виражають невдоволення національною та віросповідною приналежністю пані Джудіт Рісмен. Цю безглузду заяву широко розтиражували ліберальні хорватські ЗМІ.

 

До протестів проти візиту Джудіт Рісмен доєдналася невелика партія HNS (Хорватська народна партія), яка входить до правлячої коаліції. Ця партія уже стала відома на європейській політичній сцені тим, що її глава колишній віце-прем’єр Хорватії Радімір Чачіч засуджений у Республіці Угорщині до позбавлення волі за звинуваченнями у спричинені автомобільної аварії у якій загинули люди.

 

Як повідомляють хорватські ЗМІ, на 30 січня передбачено візит пані Джудіт Рісмен до Хорватського Сабору (парламент країни) на запрошення хорватської опозиційної партії HDZ, яка серед своїх програмних принципів має вписано захист сім’ї та сімейних цінностей. Цьому візиту спробували заздалегідь перешкодити партії правлячої коаліції.

 

Пані Джудіт Рісмен розпочала свій візит до Хорватії відвідинами Загребської синагоги Бет Ісраел де її прийняв головний рабин Хорватії Котел Да Дон. Як заявив рабин Да Дон, пані Джудіт Рісмен вчинила як істинна єврейка – одразу по своєму приїзді вона відвідала місцеву синагогу і рабина. Рабин Да Дон також рішуче відкинув усі звинувачення на адресу Джудіт Рісмен, що ніби то вона заперечує Голокост. «Цю брехню про пані Джудіт Рісмен поширюють ті, кому істина, про яку говорить пані Рісмен, є терням в оці. Не може заперечувати Голокост той, чиї найближчі родичі втратили тоді життя».

 

Сьогоднішню (29 січня) лекцію та зустріч з хорватськими журналістами пані Джудіт Рісмен, яка відбулася у приміщені Хорватської журналістської спілки двоє молодиків переривали нецензурними викриками, аж поки їх не вивели з зали представники правоохоронних органів.

 

Лекцію пані Джудіт Рісмен на Факультеті політичних наук Загребського університету, яка відбулася також 29 січня, спробувала зірвати група агресивно налаштованих студентів. Коли це не вдалося, відбулась спроба кількох студентів нетематичними питаннями затролити дискусію. Окрім цього невідповідна та невихована поведінка декана цього факультету, його різкі неаргументовані випади у сторону пані Джудіт Рісмен поставили присутніх у неприємне становище. Зі заяв декана хорватським ЗМІ після його скандальної поведінки в часі лекції Джудіт Рісмен стало відомо, що його обурила неспроможність студентів протиставитися аргументам пані Джудіт Рісмен та те, що його студенти начебто індоктриновані Католицькою Цервою. 

 

На підсумковій конференції з нагоди першого дня свого візиту пані Джудіт Рісмен виразила здивування надзвичайній агресивності хорватських лібералів, відзначивши, що з подібною поведінкою вона ще не стикалася ніде в світі. Але водночас вона виразила розуміння ситуації що склалася на даний момент у Хорватії.

 

За матеріалами Хорватських ЗМІ