//

Anonymous і викривлений погляд на Церкву

Чергова спроба міжнародної хакерської групи Anonymous дістатися офіційного сайту Святого Престолу увінчалася деяким успіхом: зламати не зламали, на відміну від американських протестантських сайтів (хоча в численних новинах ЗМІ найчастіше йдеться саме про злам), але доступ до сайту заблокували надовго (на момент написання цього запису він ще лежав). Про свої витівки члени групи негайно відзвітували у блозі Anonymous Italia, і цей пост заслуговує того, щоб вивчатися як зразок стисненого переліку міфів про Католицьку Церкву і тих пунктів її вчення та діяльності, які викликають ненависть у тих верств суспільства, для яких Церква (а по суті справи, і будь-яка релігійна структура) – як більмо на оці. Реальні проблеми у цьому тексті подані у перебільшеному вигляді, правда перемішана з брехнею, дурість – з наївним обуренням. Сам по собі текст малозначущий, але є доброю ілюстрацією того, як сприймається Церква багатьма далекими від неї людьми у «фейлетонну епоху».

 

    Привітик, Vatican.va.

    Сьогодні Anonymous вирішили піддати атаці ваш сайт у відповідь на доктрини, літургії і абсурдні й анахронічні приписи, які ваша комерційна організація (римська апостольська церква) просуває і поширює по всьому світу.

    Ви спалювали тексти, що представляють безмірну історичну та художню цінність, ви протягом століть по-варварськи засуджували ваших найбільш непримиренних противників і критиків, ви відкидали теорії, які всіма визнавалися дійсними або вартими довіри, і ви змушували простаків платити за те, щоб отримати доступ до раю, продаючи їм індульгенції.

    Ви відповідальні за поневолення цілих народів, використавши як привід свою місію євангелізації та поширення християнської віри у світі.

    У більш близькі часи ви зіграли значну роль, допомагаючи військовим злочинцям-нацистам знайти притулок за кордоном і сховатися від міжнародного правосуддя.

    Ви допускали, щоб багато з належних до духовенства стали відповідальні за насильство над дітьми, переховуючи їх, якщо ці факти ставали надбанням громадськості.

    Італія змушена щодня терпіти ваше втручання у публічне політичне і суспільне життя і всю шкоду, яка з цим пов'язана.

    Ви володієте нерухомістю та комерційними активами вартістю у мільярди євро, щодо яких вам надаються величезні податкові пільги.

    Ви відмовляєтеся дозволити такі практики або предмети, які є плодами прогресу, як презерватив або медичний аборт, вважаючи їх злом, яке слід викорінити.

    Ви – ретрогради, один з останніх оплотів епохи, яка благополучно минула і якій не судилося повторитися.

    Ми гаряче бажаємо, щоб Латеранські угоди в найближчому майбутньому були переглянуті і ви стали тим, чим ви є ... реліквією минулих часів.

    Ця атака НЕ спрямована на християнську релігію або проти вірних у всьому світі, а лише на корумповану Римську Апостольську Церкву і всі її породження.

    МИ ANONYMOUS
    НАС ЛЕГІОН
    МИ НЕ ПРОЩАЄМО
    МИ НЕ ЗАБУВАЄМО
    ЧЕКАЙТЕ НАС

 

За матеріалами presbyter.ru