//

Анонс: 01-02 жовтня зустріч родин мігрантів та нічна піша проща Івано-Франківськ - Погоня

01- 02 жовтня 2011 р.Б.  в Івано-Франківську відбудеться чергова щомісячна зустріч мігрантів, їхніх родин та всіх бажаючих. Тема зустрічі: "Кожен заробітчанин - духовна частка України".


Організатор – Пасторально-місійний відділ УГКЦ (далі-ПМВ), Референтура у справах мігрантів та іммігрантів Івано-Франківської єпархії УГКЦ, спільнота «Пієта», м. Івано-Франківськ.

 

У програмі суботньої зустрічі: духовно-молитовна частина - Свята Літургія за сім'ї українських емігрантів-заробітчан та Молебень до Матері Божої. Відтак учасники матимуть змогу ознайомитись та переглянути музейну експозицію українців-заробітчан в Італії у документах та світлинах.  Опісля відбудеться праця у групах на тему: «Християнська відповідальність сім’ї за наслідки трудової еміграції». По тому - нічна  піша проща з Івано-Франківська у Погоню за недільною програмою.

 

Нагадаємо, що зустрічі мігрантів та їхніх родин носять системний характер і відбуваються щомісячно у різних містах України: Дрогобичі, Івано-Франківську,  Львові, Тернополі, Києві, Болехові, Гошеві, Самборі.


Українська Греко-Католицька Церква, зокрема ПМВ УГКЦ, який організовує опіку українськими громадами за кордоном та опікується родинами мігрантів в Україні, надав їм, з благословення та на бажання Блаженнішого Любомира Гузара, характеру духовних порадень. Зустрічаючись і гуртуючись навколо Христа, люди творять одну родину і, водночас, навзаєм собі допомагають. Духовно-молитовним завершенням є чування чи нічна піша проща.
Наступна зустріч мігрантів та їхніх родин відбудеться 29-30 жовтня у м. Стрию.


Повідомила Іванна Рижан

 

Адреса: м. Івано-Франківськ, вул. Ленкавського 17 В, 
Молодіжно-християнський центр св. Івана Боско.

 

Контактні телефони:
о. Василь Поточняк - виконавчий секретар ПМВ УГКЦ - (044) 280 68 49;
о. Ігор Пелехатий - духовний опікун спільноти "Пієта" при МХЦ св. І. Боско - 050- 1537258;
о. Йосафат Мощич - референт у справах мігрантів та іммігрантів при Івано-Франківській єпархії - 098-4641164;
Ігор Лазоришин - представник спільноти "Пієта" - 066-4539307.

 

Додаток:
Програма паломництва Івано-Франківськ-Погоня – 2011

 

01 жовтня 2011 р.Б., субота

17.00 - реєстрація, знайомство, перегляд музейної експозиції.
18.00 - Свята Літургія за сім'ї українських емігрантів-заробітчан в каплиці Христа-Чоловіколюбця. Благословення освяченим єлеєм.
19.30 -  праця в групах на тему: «Християнська відповідальність сім’ї за наслідки трудової еміграції».
22.00 - початок прощі «Івано-Франківськ – Погоня».
23.00 - Молебень до Матері Божої в Храмі Царя Христа оо. Василіян біля чудотворного образу Богородиці Станіславівської.

 

02 жовтня  2011 р.Б., неділя

01.20  – Панахида біля статуї Ангела-Хоронителя дороги за душі померлих українців-заробітчан пропалих безвісті, захоронених у світах.
03.00 –    зупинка в м. Тисмениця: праця в групах на тему "Таїнство терпіння".
06.00 – Погоня.   Хресна дорога.
07.00 - Свята Літургія.
8.30 –  подячний Молебень. Благословення на дорогу. Роз'їзд.

З 9.00 - за програмою святкувань ХVІ Міжнародної прощі вервиці за єдність Церкви.
11. 00 - Архиєрейська Літургія за участі владики володимира (Війтишина), єпарха Івано-Франківського.

 

Довідка:

 

Історія появи у Погоні чудотворної ікони Пресвятої Богородиці оповита багатьма легендами. Написана вона невідомим автором не пізніше 1650 року. 1736 року в обителі на пожертви шляхтянок Іванни Велигорської з Потоцьких і Софії Загвойської з Угринських було збудовано нову церкву Успення Пресвятої Богородиці як знак вдячності за дари зцілення, отримані при цій іконі.

 

На підставі рішення Духовної комісії, єпископ Атаназій Шептицький оголосив цю ікону чудотворною. Декретом папи Пія X від 9 червня 1908 року головному престолу монастирського храму Успення Пресвятої Богородиці надано чотири відпусти на рік.

 

Чудотворна ікона мала кілька копій. Одну з них переховували у своїх домах благочестиві жителі з різних сіл. Останнім місцем сховку було село Дора, неподалік Яремчі.

 

1992 року чудотворну ікону було передано у новозбудовану каплицю на території Василіянського монастиря в Погоні. Після реставрації, 27 червня 2001 року, ікону поблагословив Святіший отець Іван Павло II. Відтак її було повернено в монастирський храм у Погоні.

 

Детальніше на сайті: palomnyk.at.ua