//

Англіканській церкві вже через 10 років загрожує вимирання

Синод Церкви Англії побоюється, що ця конфесія через два десятиліття може повністю зникнути, повідомляє портал Седмица.ru із посиланням на агентство Kipa-Apic.


Деякі прогнози показують, що Англіканська церква просто більше не зможе функціонувати. Такими прогнозами в інтерв'ю британській газеті The Daily Telegraph поділився член Генерального синоду Церкви Англії священик Патрік Річмонд, підводячи підсумки засідання Синоду, що проходив у Йорку.


Старіння парафій Англіканської Церкви - найгостріша проблема: середній вік членів Церкви Англії складає 61 рік, відзначає Патрік Річмонд. До 2020 р. кількість віруючих-англікан може наблизитися до нуля в наслідок природної смертності. І в найближчі десять років ситуація може стати такою, що Церква Англії більше не зможе існувати через об'єктивні причини, вважає Річмонд.


Директор адміністрації церковного майна Церкви Англії Андреас Уїттам Сміт також попереджає відносно "демографічної бомби сповільненої дії". На його думку, проблема в тому, що її наслідки наразі не дуже помітні, але невдовзі можуть настати швидкі і різкі зміни.


За матеріалами www.newsru.com