//

Англіканський диякон, батько 9 дітей, стане католицьким священиком

У п’ятницю, 17 червня, 44-річнй диякон Ян Хеллайер буде рукоположений у священики в кафедральному соборі Плімута в Англії.

 

Цей колишній англіканський диякон стане одним з 68 нових священиків Персонального Ординаріату Матері Божої з Вальдзінгам, які цими днями отримують рукоположення.

 

За словами Яна Хеллайера, його дорога до Католицької Церкви тривала щонайменше десять років, а серйозним поштовхом стала, оголошена 9 листопада 2009 року Бенедиктом XVI Апостольська Конституція Anglicanorum coetibus - документ, що висловлює велику повагу до автентичних англіканських традицій.

 

Catholic News Agency зазначає, що рішення майбутнього католицького священика – це велика довіра Божому Провидінню, адже він має 5 доньок (наймолодшій з яких всього 3 місяці) та 4 синів.

 

Як стверджує сам Ян Хеллайер, його дуже підтримала дружина-католичка, «жінка великої віри», а також уся сім’я. Він висловлює вдячність католицьким та англіканським єпископам. До кінця літа Хеллайер буде жити у своєму нинішньому будинку, після чого перебереться до Плімута, де переобладнає будинок священика для умов своєї великої родини. Новопресвітер працюватиме у Плімуті в Ординаріаті Матері Божої з Вальдзінгам, а також шкільним або шпитальним капеланом.

 

Джерело: CREDO