//

Англіканська Церква вирішила скористатися «Твіттером» у виборі предстоятеля

Англіканська Церква вирішила вдатися до допомоги сервісу мікроблогів Twitter у виборі свого голови - архиєпископа Кентерберійського. Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на «Дейлі телеграф».

 

Перш ніж представляти британському прем'єр-міністру кандидатури на пост архиєпископа, представники Церкви запитають думку громадськості - в своєму мікроблозі і в церковній пресі. Їх буде цікавити, стверджує видання, думка  представників всіх релігій та конфесій, а також атеїстів та агностиків.

 

З ймовірних кандидатів на пост глави Англіканської Церкви найбільше підписників у архиєпископа Йоркського Джона Сентаму. Його мікроблог читають понад 21 тисячі осіб. Офіційний твіттер самої Церкви читають трохи більше 13 000.

 

На даний момент пост архиєпископа Кентерберійського займає Роуен Вільямс, проте в середині березня він оголосив про свій намір скласти повноваження через безперервні суперечки про висвячення гомосексуалістів і жінок в священики . Для призначення наступника, спеціальний комітет має подати дві кандидатури прем'єр-міністру Великобританії. Раніше вибір цих кандидатур проходив без консультацій з представниками громадськості.

 

Як очікується, ім'я нового архиєпископа Кентерберійського стане відоме наприкінці травня.

 

За матеріалами www.regions.ru