//

"Ангел Господній" з Папою у Мілані

«З радістю звіщаю, що наступна Всесвітня зустріч сімей відбудеться 2015 року в Філадельфії, у Сполучених Штатах Америки», – сказав Папа Бенедикт XVI перед проказуванням молитви «Ангел Господній», промовляючи наприкінці Євхаристійного богослуження з нагоди завершення зустрічі сімей у Мілані.

 

Святіший Отець зазначив, що разом з цим богослуженням добігла до завершення VII Всесвітня зустріч сімей. Бенедикт XVI закликав скласти подяку Богові, висловлюючи також свою вдячність тим, хто доклав свої зусилля для проведення цієї події, починаючи від Президента Папської Ради в справах сім’ї кардинала Енніо Антонеллі та Міланського архиєпископа кардинала Анджело Сколи, закінчуючи волонтерами.

 

Оголосивши про місце проведення наступної зустрічі, Папа подякував Філадельфійському архиєпископові Чарльзу Чапуту за готовність її прийняти. Далі він привітав прочан французькою, англійською, німецькою, іспанською, португальською та польською мовами, закінчивши своє звернення такими словами: «Дорогі міланські, ломбардські, італійські родини, сім’ї з усього світу! Від щирого серця вітаю вас та дякую за вашу участь. Заохочую вас бути до солідарності з сім’ями, які зазнають більших труднощів, маю на увазі економічну та соціальну кризу, маю на думці і нещодавній землетрус в Емілії. Нехай вас завжди супроводжує та підтримує Пречиста Діва Марія», – побажав Бенедикт XVI.

 

Після проказування молитви повідомлено також про те, що під час Всесвітньої зустрічі сімей збиралися пожертви для діл милосердя Святішого Отця. Папа пожертвував чергові 500 тисяч євро для допомоги постраждалим від землетрусу в італійському регіоні Реджіо Емілія, які будуть передані місцевим єпископам.

 

Джерело: Радіо Ватикан