//

Amnesty International підтверджує факт зростання християнофобії у світі

"Хоча ми не хочемо зловживати словом християнофобія, треба визнати, що дискримінація християн у світі продовжує зростати. Це підтверджують різні установи", – йдеться в опублікованій учора доповіді Amnesty International. Ця організація докладно описує переслідування християн в різних регіонах. Вважають, що в основному в цьому винен іслам. Послідовники Христа перебувають під загрозою практично у всіх регіонах, де є значна кількість мусульман. Навіть у тих країнах, де до недавнього часу існувала традиція мирного співіснування між мусульманами і християнами, переважають агресивні течії ісламу. Члени цих фракцій навчаються в Саудівській Аравії, Ірані та Єгипті.

 

Доповідь Amnesty International також згадує Індію, де загрозою для християн є войовничий індуїзм, прикладом чого є погроми в штаті Орісса, осквернення кладовищ чи впровадження індуїстських ритуалів в школах.

 

Окрема глава в доповіді про християнофобію присвячена атеїзму в комуністичних країнах, таких як Китай, Північна Корея, В'єтнам і Куба. У Китаї переслідування християн виникають у зв'язку із зацікавленням щодо Євангелія нового покоління китайців, особливо в університетському середовищі. Християнство розглядають як конкуренцію для офіційної ідеології. Кількість християн важко визначити. Amnesty припускає, що протестантів в Китаї близько 30 мільйонів, а католиків від 12 до 24 мільйонів. Також згадують прагнення підпорядкувати всі Церкви державі. Найбільше цьому противляться католики. Чотири єпископи і 40 священиків з цього приводу перебувають у в'язниці.

 

Говорячи про В'єтнам, в доповіді наголошують, що є католики – єдина соціальна група, яка має сміливість публічно відстоювати свої права. Це викликає очевидне невдоволення режиму і призводить до посилення державних обмежень.

 

У доповіді Amnesty International не йдеться про прояви християнофобії західного світу.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie