//

Американську Комісію з релігійної свободи у світі наразі не закривають

16 грудня депутати Конгресу Сполучених Штатів Америки проголосували за те, щоб продовжити термін праці Комісії з релігійної свободи в світі (USCIRF) ще на 3 роки. Проект цього закону був підтриманий у Сенаті три місяці тому, однак Конгрес прийняв таке рішення в останній день чинності проекту закону, підтриманого у Сенаті, а також за день до того, як Комісію мали розпустити.


Глава USCIRF, Леонард Лео, висловив своє задоволення стосовно такого рішення: «Я дуже радий, що Конгрес продовжив термін праці Комісії, і що ми можемо повертатися до своєї роботи, яка полягає у тому, щоб моніторити стан релігійної свободи у світі».


USCIRF є двопартійною комісією, що видає щорічний звіт про «країни особливого занепокоєння» та порушення релігійних прав, а також надає рекомендації президенту, Конгресу та Держдепартаменту стосовно зовнішньої політики.


На даний момент до складу комісії входить 9 членів і ще 17 працівників. Річний бюджет Комісії становить 4 мільйони доларів. Однак від тепер будуть внесені певні зміни, зокрема, 7 членів будуть змушені покинути свої посади впродовж 90 днів, а бюджет скоротять до 3 мільйонів.


Нагадаємо, що раніше повідомлялось про можливе закриття Комісії у зв’язку із великими витратами та зменшенням донацій.


За матеріалами Huff Post Religion