//

Американський єрарх: у Папі Франциску простота і смиренність пов'язані з інтелектом і мужністю

Архиєпископ Філадельфії Чарльз Джозеф Чапут вважає, що обрання Папи Франциска є свідченням вселенськості та загальності Церкви. "Новий Папа є ясним доказом цього, оскільки прибув буквально з іншого боку планети", - сказав американський єрарх. "Можливо, Господь говорить нам, що "літепле" християнство, яке ми спостерігаємо сьогодні в північній півкулі планети, вже не достатньо сильне, щоб впоратися з проблемами, які стоять перед Церквою", - додав він. "Посередність у вірі не гідна Сина Божого і навіть нашої власної долі як християн", – вважає єрарх.


Архиєпископ Чапут переконаний, що в новому Понтифіку простота і смиренність пов'язані з інтелектом і мужністю, і "тому є дуже ефективними ліками для душі". "Я переконаний, що цей Папа є правильними ліками, яких ми потребуємо як Церква", – сказав єрарх, додавши, що "вибір цієї чудової людини є доказом того, що Бог існує й діє через Свою Церкву та її керівників".


Говорячи про вибір імені нового Понтифіка, Архиєпископ звернув увагу на рису св. Франциска, головну на його погляд, яку не помітили коментатори та експерти ватиканського життя, – відданість Бідняка з Асижу братам. І Папа вже продемонстрував це.


Єрарх висловився і щодо звинувачень в бік Святішого Отця в консерватизмі. "Категорії, такі як ліберали і консерватори, вводять в оману, коли мова йде про католицьку віру", – звернув увагу він. "Не можна відокремити любові до бідних від любові до ненародженої дитини. Захист пригноблених і знедолених, захист сім'ї, шлюбу і вагітності,- все це знаходиться в полі католицького прагнення до захисту людської гідності. Не існує нічого прогресивного в убивстві ненароджених", – підкреслив єрарх. "Бог дасть Папі сили, яких він потребує. Це все, що нам треба знати", – підсумував Архиєпископ Філадельфії.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va