//

Американський єпископ закликав монахинь уникати політики

«Розумію, що ця зустріч для вас дуже важлива. Молюсь за те, щоб в діалозі між Конгрегацією науки віри і Конференцією настоятельок жіночих монаших згромаджень не переважала політика, а щоб він проходив у спільноті віри»,– з такими словами звернувся до американських монахинь Архиєпископ Роберт Карлсон на початку їх зібрання.


Глава комісії єпископату США у справах духовенства, монашого життя і покликань відкрив у Сент-Луїсі надзвичайне засідання конференції настоятельок близько 1500 згромаджень, що діють в цій країні. Це засідання було скликане після того, як Апостольська Столиця закликала сестер впровадити реформи у зв’язку із пред’явленими їм закидами у відступленні від науки Церкви у важливих доктринальних справах. Йдеться про настільки важливі питання, як ставлення до абортів, евтаназії, висвячення жінок та гомосексуалізму. Така ситуація спричинила важливу кризу у стосунках між Конференцією і Ватиканом. Апостольська Столиця скликала спеціальну комісію під проводом Архиєпископа Джеймса Сартейна, котра має допомогти вирішити існуючі проблеми.


Звертаючись до близько 900 зібраних сестер, Архиєпископ Карлсон нагадав про суперечку між святими Петром і Павлом на тему обрізання, в результаті чого було скликано т.зв. Єрусалимський собор. «Їм вдалося знайти добре вирішення, і я молюсь за вас, щоб і ви змогли знайти таке рішення тепер»,–  додав він.


За матеріалами radiovaticana.org