//

Американський священик запропонував новий підхід в боротьбі за життя

 Американський філософ, єзуїт о. Роберт Спітцер, видав книжку, в якій виступає проти абортів з позиції принципів світського суспільства і закликає до нового підходу до дискусії. На думку автора, рух за життя потребує комплексної філософії, яка, використовуючи принципи прийняті світським суспільством, покаже, що позиція проти абортів є "правильною, етичною і об'єктивно істинною". Книжку "Десять універсальних принципів: Коротка філософія життєвих питань" позитивно сприйняли як фахівці, так і звичайні читачі.

 

О. Спітцер сказав, що він хотів, щоб книжка була "дуже доступною" і допомогла простим католикам навчитися виступати проти таких явищ як аборти і евтаназія за допомогою філософії. Він стверджує, що аборт, "заснований на об'єктивній брехні, логічній помилці, порушенні етичних принципів і повній зраді поняттю права".

 

10 універсальних принципів, які обговорюються в книжці, розбиті на 4 розділи: розум, етика, справедливість і природне право, а також самобутність і культура.

 

На думку священика, рух за життя повинен грунтуватися не тільки на інтелектуальній логіці. На такі питання не достатньо дивитися через призму розуму, тут потрібні серця, заявив він. О. Роберт Спітцер закликав відмовитися від політичної риторики в питаннях життя і звернутися до справжніх почуттів. Звернімося до "чесного об'єктивного погляду відповідно до розуму і серця, і просто скажемо іншим: що ти думаєш насправді?" – визначив свій рецепт діалогу американський священик-філософ.

 

За матеріалами  radiovaticana.org