//

Американський пастор Рік Уоррен закликав християн голосувати згідно з Біблією

За два місяці до проведення виборів президента США всесвітньовідомий американський пастор Рік Уоррен закликав християн набратись відваги і не соромитись віддавати свої голоси за кандидатів, відповідно до свого світогляду.


«Ви не повинні вибачатись за те, що голосуєте відповідно до християнського світогляду, який захищає святість життя, святість сексу і святість подружжя. Кожен голосує за те, у що вірить», – зазначив Рік Уоррен під час недільної проповіді у Церкві Седдлбек. За словами пастора, цих три поняття (життя, секс і подружжя) християни не можуть ставити під сумнів. Погляди християн можуть розбігатися в питаннях економіки чи охорони здоров’я, однак в питаннях захисту ненароджених та захисту традиційного подружжя вони мають бути непохитними.


«Якщо ми називаємо себе християнами, то мусимо йти в одну лінію з тим, яким був початковий Божий задум стосовно цих трьох речей», – наголосив він.


Рік Уоррен наголосив на тому, що не підтримує жодного кандидата на пост президента США і закликав християн приймати рішення за кого голосувати на основі істини – Божого слова. «Це – єдине джерело, яке вам ніколи не брехатиме», – додав пастор з Південної Каліфорнії.


Нагадаємо, що головними кандидатами на пост президента США цього року виступають Мітт Ромні від Республіканської партії та теперішній президент Барак Обама від Демократичної партії. Програма республіканців підтримує святість життя, традиційний шлюб та бореться з порнографією. В свою чергу, демократи підтримують право жінки переривати вагітність, в т.ч. безпечні та легальні аборти, а також одностатеві подружжя.


Пастор Уоррен наголосив, що кожен виборець мусить ознайомитися з програмою кандидатів, а тоді приймати рішення за кого віддати голос. «Мені він подобається – це дурна причина для того, щоб голосувати за когось», – зазначив він.


Пастор застеріг про те, що існують чотири нехристиянські світогляди: матеріалізм, гедонізм, індивідуалізм та колективізм/соціалізм.  «Люди, котрі не знають Бога, роблять собі бога з уряду», – говорив він про соціалізм. – «На їх думку, зробити світ кращим може не Церква, не Бог, а уряд».


«Я прийшов до висновку, що політика є релігією для тих людей, які не знають Бога», – продовжив пастор. – «Я не хочу сказати, що з політикою щось негаразд – вона просто не є спасителем».


Раніше пастор Рік Уоррен планував провести в серпні публічні дебати між обома кандидатами на пост президента так, як це зробив у 2008 році. Однак цей захід відмінили, оскільки, за словами пастора, обом сторонам бракує ввічливості.


За матеріалами christianpost.com