//

Американські єпископи запропонували законопроект із захисту життя

Днями американські єпископи направили в Палату Представників Конгресу США три законопроекти на захист життя. Йдеться про конкретні пропозиції із захисту свободи совісті працівників медицини і уникнення використання податків на фінансування абортів.

 

За повідомленням агентства Zenit, листи були направлені президентом Комітету руху «За життя» Американської єпископської конференції кардиналом Даніелем Ді Нардо. Прелат підкреслив, що готовий зайнятися пробілами в реформі системи охорони здоров'я і привести її у відповідність з політикою відносно аборту і свободи совісті, які довгий час переважали в інших федеральних програмах охорони здоров'я.

 

Мета запропонованого законопроекту полягає в тому, щоб перешкодити використанню державних фондів на аборти. Більш того, потрібно внести зрозумілість у формулюваннях при створенні проектів медичного обслуговування, що захистило б свободу совісті працівників медицини, які відмовляються брати участь в цих проектах.

 

«Законопроект затверджує фундаментальний принцип, - пише кардинал Ді Нардо, - жодна структура охорони здоров'я не має бути змушена урядом до виконання абортів або до участі в їх здійсненні».

 

За матеріалами www.radiovaticana.org