//

Американські єпископи вітають затвердження закону про захист життя

 

Секретаріат в захист життя Американської католицької єпископської конференції (USCCB) вітав затвердження в комісії закону про захист життя «Protect Live Act» (H.R. 358). Законопроект, запропонований республіканцем Джозефом Піттсом, членом палати представників, Данном Ліпінськи, членом Демократичної партії, і їх 123 однодумцями, стосується застосування колишніх федеральних законів про фінансування абортів, свободи совісті при добровільному перериванні вагітності, а також закону про захист пацієнта і доступне лікування (PPACA), прийнятого в березні минулого року.

 

15 лютого Комітет з енергетики і торгівлі ухвалив закон (H.R. 358) в двопартійному голосуванні (33 до 19) і відхилив 3 поправки, які б ослабили закон.

 

Деідра МакКуеід, представник Американської католицької єпископської конференції, з цього приводу заявила: «Рішення комісії є важливим кроком у бік справжньої реформи охорони здоров'я, яка поважає гідність всіх людей від зачаття і після».

 

Як виразився кардинал Даніель Ді Нардо, президент комісії єпископів «За життя», в своєму листі Конгресу США від 20 січня, закон «Protect Live Act» приведе систему захисту пацієнта у відповідність з політикою відносно аборту і свободи совість, яка довгий час переважала в інших федеральних програмах охорони здоров'я».

 

Пані МакКуеід також закликала американських конгресменів підтримати закон про життя «Protect Live Act» і виступити проти послаблюючих поправок, коли справа дійде до голосування.

 

За матеріалами: Радио Ватикан