//

Американські єпископи виступили проти New Ways Ministry, що захищає одностатеві «шлюби»

Американські єпископи виразили свою одностайну незгоду з думкою організації «Оновлене служіння» (New Ways Ministry) про одностатеві «шлюби». Члени «Оновленого служіння», створеного у Вашингтоні в 1977 році, характеризують себе як «організація, що захищає права сексуальних меншин серед католиків і бореться за примирення в католицьких і громадянських співтовариствах».

 


Архиєпископ Вашингтону кардинал Дональд Вільям Вюрл днями заявив, що «ця організація не має жодних повноважень говорити від імені католицької спільноти». На думку прелата, члени «Оновленого служіння» не в змозі надати жодних характеристик, які б вказували на відповідність їх організації католицькій доктрині, згідно з якою гомосексуальні союзи є неприйнятними.

 

Архиєпископ Вашингтону виступив з критикою по відношенню до членів «Оновленого служіння», що характеризують себе католиками, і нагадав, що в лютому 2010 року кардинал Джордж, тодішній президент Американської єпископської конференції, заявив про те, що ця організація не має права говорити від імені католиків, тому що вона не розділяє основ католицької віри.

 

В лютому цього року вийшла публікація під назвою «Рівноправ'я в шлюбі. Позитивний католицький підхід» («Marriage Equality а positive Catholic approach») за підписом Френсіса Дебернардо, директора «Оновленого служіння». У брошурі ставиться під сумнів авторитет єпископів в темі шлюбу. У 1984 році у двох засновників організації, сестри Жаннін Гремік і дона Роберта Нагента, зажадали розірвати відносини з «Оновленим служінням». У 1999 році Конгрегація віровчення прийняла рішення усунути обох засновників від будь-якої пастирської роботи з гомосексуалістами. На що «Оновлене служіння» виразило єпископам свою критику їх негативною позицією по відношенню до одностатевих «шлюбів».

 

Джерело: Радіо Ватикан