//

Американські єпископи проти державного вебсайту

29 квітня Рада керівників Конференції католицьких єпископів штату Массачусетс видала заяву у відповідь на суперечки, що точаться навколо спонсорованого урядом проабортивного вебсайту MariaTalks.com.


Зокрема у заяві сказано: «Важливе соціальне питання вагітності серед підлітків привертає увагу всього суспільства. Однак, не всі засоби, запропоновані для вирішення цієї проблеми, поважають гідність особи. Багато представників державної влади та стурбованих громадян вже виступили проти спонсорованого урядом вебсайту, який був створений у відповідь на зріст вагітностей серед підлітків у Массачусетсі.»


«Захисники вебсайту зазначають, що він просто подає точну медичну інформацію, але це не так. Ті, хто прагне добра для дітей і протистоїть цьому вебсайту, вважають, що сайт поширює послання, що сексуальні стосунки для неодружених підлітків є прийнятними, якщо їм це «видається правильним». Окрім того, сайт описує аборт заплутаними термінами, кажучи, що ця процедура «є легшою, ніж здається», а також подає інформацію як можна зробити аборт без відома батьків».


«Ми рішуче підтримуємо і приєднуємося до тих, хто на громадському рівні закликає державу відмінити фінансування вебсайту і просить державу посприяти тому, щоб сайт усунути» - пишуть єпископи.


Вони не погоджуються з тим, що сайт такого типу має бути фінансований за рахунок податків громадян. На їх думку, «держава повинна співпрацювати зі всіма секторами суспільства, а не лише з тими, хто зацікавлений поширювати серед підлітків контрацепцію і аборти, а також шукати таких вирішень, які поважають гідність молоді та її здатність робити правильний і безпечний вибір».


За матеріалами iobserve.org