//

Американка Норма Джинa Кун публічно покаялась в бажанні стати дияконом

Жінка, яка стверджувала, що хоче стати католицьким дияконом відмовилась від "свячень" і підтвердила свою вірність вченню Церкви про неможливість рукоположення жінок. Норма Джинa Кун, колишня учасниця Римо-католицької організації жінок-священиків, розмістила 8 лютого в Інтернеті повідомлення, в якому вона «визнала авторитет Святішого Отця в питаннях рукоположень та визнала, що Христос встановив свячення тільки для чоловіків».

 

Н. Кун, котра була одружена протягом 47 років і є матір‘ю п'ятьох дітей, 22 липня 2007 року брала участь у церемонії в Санта-Барбарі, де відбувалось «рукоположення» жінок.

 

Римсько-католицька організація жінок-священиків була створена в Європі і починаючи з 2006 року є присутньою у Сполучених Штатах. Окрім церемонії у Санта-Барбарі, влітку відбулось ще кілька подібних подій у Портленді, штат Нью-Йорк, Міннеаполісі та Торонто. Сьогодні група налічує близько восьми «єпископів» по всьому світу, і більше 80 «священиків» і «дияконів». Кун говорить, що вона «вийшла з організації протягом двох тижнів після церемонії у 2007 році, тому що зрозуміла, що зробила помилку в тому, що готувалась стати священиком». Вона додала: «Я приймаю всі істини апостольського листа Папи Івана Павла II Ordinatio Sacerdotalis». У цьому листі Папа зокрема заявив, що «Церква не має повноважень надавати священичі свячення жінкам», і ствердив, що це рішення повинно «остаточно бути прийнятим усіма вірними Церкви».

 

У своїй заяві Кун офіційно відмовляється від членства в організації жінок-священиків, а сама заява закінчується молитвою: "Святий Боже, я прошу Твого благословення для мого єпископа, мого пастиря і священиків в Римі, котрі допомагали мені в процесі повернення в Римо-Католицьку Церкву [...] Вибачте мені, мої любі Ісус і Мати Марія, за моє прагнення до висвяти. [...] Я молитимусь за збільшення покликань до священства на служіння в нашій Церкві і за покликання для збагачення нашої Церкви у Сполучених Штатах. [...] Вибачте мене за непослух і збагатіть мене святою любов‘ю».

 

За матеріалами Zenit i CNA