//

Альтернативний карнавал в Бразилії

В Ріо-де-Жанейро триває найбільш відомий в світі карнавал. Однак кожного року спостерігається зростання кількості осіб, котрі вибирають альтернативний карнавал. Цими днями вони всіма сім'ями долучаються до веселощів, організованих в парафіяльних центрах та монастирях.

 

З кожним роком все різноманітнішими стають способи проведення часу карнавалу. Можна сказати, що як жіночі, так і чоловічі монастирі змагаються цими днями в представленні різноманітних пропозицій карнавалів: від повного втишення, зосередження і проведення часу на молитві до реколекційних зустрічей, які проводять відомі реколектанти.

 

Вже багато років члени інституту богупосвяченого життя, який від минулого року діє за згодою Папи під назвою „Canção Nova” (Нова Пісня), організовують в своєму центрі в Кашуєйра-Пауліста, в штаті Сан-Паулу, карнавальні молитовні та реколекційні зустрічі, метою яких є поглиблення віри, а також спільні забави. Протягом чотирьох днів у такій формі проведення карнавалу візьме участь понад 50 тисяч осіб.

 

На території всієї Бразилії можна зустріти ще багато інших нових згромаджень, що провадять аскетичний спосіб життя і радіють численними покликаннями, які також організували в своїх центрах „інакший карнавал”, про який всесвітні ЗМІ точно не згадають.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org