//

Акція на захист Софії Київської "STOP LYING TO UNESCO"

В четвер 23 червня, о 10-00 відбудеться термінова акці протесту проти дезінформації українськими чиновниками керівництва ЮНЕСКО щодо реального стану збереження історичних пам'яток у Києві.

За інформацією громадянської ініціативи "Збережи Старий Київ", за сприяння української сторони та ряду будівельних компаній у Парижі вже готують проект рішення ЮНЕСКО щодо України, який базується на відвертій брехні, авторами котрої є цілком конкретні особи в Україні.

 

Сумнівні або відверто брехливі тези, що їх повідомила ЮНЕСКО українська сторона:
- В Києві ніби-то діє мораторій на будівництво в центральних частинах;
- Щодо будівлі на Кловському спуску 7 (котрий "затіняє" лаврську дзвіницю), винесено резолюцію Держкультспадщини;
- Будівництво в історичній частині Києва під контролем прем'єра та міськдержадміністрації (тоді виходить, що знесення садиби Казанського, зведення будинку на Театральній та вертолітний майданчик.

Щоб спростувати цю дезінформацію, акція пройде у формі фотовиставки просто неба біля представництва ООН в Україні (адреса - Кловський спуск, 1), де буде продемонстровано найбільш кричущі факти нищення об'єктів культурної спадщини столиці, що знаходяться під охороною
ЮНЕСКО.

Мета фотовиставки - продемонструвати ЮНЕСКО (яке є структурним підрозділом ООН), що реальний стан справ не відповідає тій інформації від українських чиновників, котрі вони надають в центральний офіс ЮНЕСКО.

Час - Четвер, 23 червня 10-00
Місце - Кловський спуск 1, представництво ООН

Контактна особа - Анна Нароніна 067-320-13-90