//

Акція молитви за далітів "Slumdog Million-Prayer"

4 листопада має стати днем молитви за далітів – мешканців Індії, що належать до найнижчих каст, або є поза межами каст.

 

Назва акції стосується до фільму "Slumdog Millionair" ("Мільйонер з вулиці"). Образ Денні Бойла 2008 року не тільки завоював 8 Оскарів, але також шокував західний світ показом дітей, що намагаються вижити в нетрях Бомбея.

Творець "Slumdog Million-Prayer" є британською організацією "Gospel for Asia"  (Добра Новина для Азії), яка сподівається, що пропоновані нею дії можуть змінити життя близько 300 мільйонів далітів, що борються з дискримінацією, пов'язаною з індійською кастовою системою. Ті, що вважаються "недоторканими", змушені мати найгіршу роботи, наприклад на сміттєзвалищах, жебраувати або займатися проституцією.

 

Акція "Slumdog Million-Prayer" полягає в тому, щоб 4 листопада щонайбільше людей присвятили свої молитви далітам. На інтернет-сторінці http://www.slumdogmillionprayer.org/ можна оголосити скільки часу ви присвятите на цю молитву. Організатори хочуть "зібрати" один мільйон хвилин такої молитви. Зараз зафіксований час молитви учасників складає близько 300 тисяч хвилин.

Дата проведення акції не є випадковою, 4 листопада 2001 даліти офіційно відмовився від кастової системи. Однак за ці десять років їхня невільницька ситуація істотно не змінилася. Організатори "Slumdog Million-Prayer" закликають: «Ми не можемо допустити, щоб така ситуація продовжувалася. Ми потребуємо твоєї участі в цій ініціативі, оскільки вважаємо, що вона має потенціал, який змінить життя мільйонів людей".

 

За матеріалами: religia.tv