//

Акція Братерства у Житомирі

27 листопада за ініціативи Комісії УГКЦ у справах єдності християн та Житомирського Протопресвітерства Української Греко-Католицької Церкви у Житомирі розпочалися "VI Суспільні Дні УГКЦ”.

 

О 12 годині у Житомирському економіко-гуманітарному інституті ВНЗ «Університет "Україна"» розпочався круглий стіл «Соціальне сирітство в Україні: зрозуміти, запобігти, подолати – спільна проблема церкви і держави». Участь у заході взяли представники релігійних організацій, представники зацікавлених структурних підрозділів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники зацікавлених територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, соціальні працівники, соціальні педагоги, студенти та викладачі вищих навчальних закладів Житомирщини.

 

Після обіду учасники «Суспільних Днів» взяли участь в акції солідарності з соціальними сиротами. Вже традиційно візит відбувся до Житомирської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату, у якій навчаються діти з обмеженими можливостями та багато потребуючих дітей.

 

Вихованці закладу влаштували гостям теплий і щирий прийом та представили коротенький, але досить цікавий концерт. Після привітального слова Житомирського Протопресвітера та адміністратора парафії святого Василія Великого УГКЦ о. Віталія Сидорука з дітьми бавилися сестри-монахині Свято-Введенського жіночого монастиря сестер чину святого Василія Великого, що в Житомирі. Всі разом співали пісень, а кожен зокрема зміг показати свої таланти. Настрій у всіх учасників був просто фантастичний.

 

На завершення зустрічі гості передали вихованцям школи цікаві подарунки. Так, зокрема за сприянням благодійного фонду «Renovabis» були придбані настільні ігри, набори розвиваючих ігор, а також набори для художньої творчості та ручної праці. За сприяння благодійного фонду, що діє при парафії святого Василія Великого УГКЦ та благодійного фонду «Тріумф Серця» діти змогли отримати іграшки для цікавого проведення дозвілля.

 

Завершаться "VI Суспільні Дні УГКЦ” у Житомирі у неділю, 2 грудня, спільною молитвою за сиріт та усіх знедолених дітей.

 

Джерело: http://dekanat.at.ua