//

Акція «Святий Миколай іде до сиріт» посіла друге місце в голосуванні за звання «Народний благодійник»

«Святий Миколай іде до сиріт» є акцією допомоги дітям, що проживають в інтернатах, дитбудинках та сирітських закладах Івано-Франківська і області. Метою  акції є приготування подарунків за листами дітей-сиріт до св.Миколая та забезпечення  сиротинців речами першої необхідності. Вже 14 років Акція проводиться спільними зусиллями Мальтійської Служби Допомоги та Карітас - Івано-Франківськ УГКЦ, сотень волонтерів та тисяч доброчинців, які у різний спосіб долучаються до проведення акції. Акцією охоплюється 20 дитячих закладів, де проживає понад 1800 дітей. Тільки у минулому році інтернатам передано допомогу на суму 443 040,66 грн. Загальна ж сума зібраної допомоги у попередніх роках становить два мільйони гривень.


Нагадуємо, що на здобуття звання "Народний благодійник" у рамках національного конкурсу "Благодійна Україна - 2012" акцію «Святий Миколай іде до сиріт»  подала Всеукраїнська організація "Асоціація благодійників України".  Отримавши під час інтернет – голосування більше, ніж 18 тисяч голосів, Акція посіла друге місце і була нагороджена Дипломом Національного конкурсу.


Урочисте нагородження переможців і лауреатів конкурсу відбулося у Києві в «Українському домі» 14 березня 2013 року. Всього ж було вручено 12 нагород у  різних номінаціях. Серед переможців – благодійники, які допомагають хворим дітям, дітям – сиротам, людям з фізичними вадами, безхатченкам тощо.


Висока оцінка Акції свідчить про її актуальність на всеукраїнському рівні та визнання праці сотень волонтерів та тисяч наших помічників і жертводавців. Мальтійська Служба Допомоги Івано-Франківська висловлює щиру вдячність всім, хто з року у рік підтримує працю, спрямовану на надання допомоги дітям – сиротам. Ми дякуємо всім, хто жертвує свій час і працю, хто надає нам моральну та духовну підтримку, фінансову та матеріальну допомогу. Чужих дітей не буває!