//

Активні миряни-католики Африки про виклики корупції та соціальної несправедливості

Подолання бідності та соціальної несправедливості, боротьба з поганим управлінням та корупцією, невідкладність примирення та цілісного формування людської особи, а також утвердження людської гідності – такі виклики для євангелізації на Африканському континенті окреслили учасники нещодавнього, вже четвертого з черги, континентального з’їзду Міжнародної Федерації Католицької Акції з країн західної Африки, що відбувся в Дакарі, столиці Сенегалу. У зустрічі на тему «Життя, хліб, мир та свобода» взяли участь 100 представників мирянських організації, які діють у рамках Католицької Акції, з Беніну, Буркіна-Фасо, Кот-Д’Івуару, Ґани, Малі, Нігерії та Сенегалу.

 

Підсумком з’їзду стало зобов’язання, яке взяли на себе його учасники, яке полягає у тому, щоб докладати зусилля для поширення та захисту християнських цінностей в усіх життєвих сферах, краще пізнавати Євангеліє, щоб послідовно включати його у місцеві культури, поглиблювати міжрелігійний та міжкультурний діалог, краще пізнавати роль мирян у Церкві та можливі способи співпраці з ієрархією. Миряни західної Африки також звернулися з проханням до ієрархії сприяти їхньому формуванню для активнішої участі в житті та місії Церкви. Звернено увагу також на важливість діалогу з політиками та суспільними лідерами в контексті поширення спільного добра та встановлення правової держави.

 

В окремому посланні, скерованому до учасників зустрічі, Святіший Отець Бенедикт XVI висловив особливу вдячність активним мирянам Африки, заохочуючи їх і далі бути витривалими на дорозі справедливості, примирення та миру. Через привітання, надіслане Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом Тарчізіо Бертоне, Папа закликав, щоб вони були справжніми Послами Христа і щоб їхнє родинне, суспільне, політичне життя було пронизане християнською вірою. «Дайте належний простір для молитви та Святих Тайн і не бійтеся присвячувати час на те, щоб через ґрунтовне духовне та гуманне формування здобувати живу віру», – побажав Бенедикт XVI учасникам IV Зустрічі Міжнародної Федерації Католицької Акції з країн західної Африки.

 

Джерело: Радіо Ватикан