//

Активісти і політики закликають ООН сприяти звільненню Асії Бібі

Група 50 активістів та політиків звернулась із закликом до уряду Пакистану звільнити християнку, ув’язнену ще з 2010 року. Звернення підписали колишній президент ООН 2002-2003 року Ян Каван, китайський активіст Янг Джіанлі, президент Фундацій Нова Надія Крістіна Фу а також представниця Асоціації Жінок Південної Азії та Тихоокеанського регіону Вані Мейсінгер з Таїланду.

 


У швейцарській Женеві – європейській штаб-квартирі ООН триває 19-та сесія Ради ООН з Прав Людини. Підписане прохання про звільнення Асії Бібі 400-стам правозахисникам представила вчора журналіст каналу France 24 Анна-Ізабель Толлє, авторка книги «Богохульна», яка розповідає історію цієї християнки.

 


Звернення закликає звернути увагу на звинувачення і провину Асії: випила склянку води з криниці, яка належить мусульманам.  Далі послідувало звинувачення у «забрудненні» джерела, а тоді розмова з мусульманками, які звинуватили її у «образі пророка Магомета».

 


В документі також засуджуються умови утримання християнки, яка у камері може доторкнутись до обох стін, просто витягнувши руки.  Крім того, активісти звертають увагу на маніпулювання «чорним законом» з метою знищити бізнес-конкуретнів, а також представників етнічних та релігійних меншин. Документ, адресований Уряду Ісламської Республіки Пакистан,  завершується вимогою негайно «звільнити Асію Бібі».

 

За матеріалами: lastampa.it