//

Акт вандалізму та наруга над Хрестом під Аскольдовою Могилою

Ввечері 11 червня 2011 року Божого парафіяни церкви св.. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі повертаючись з вечірньої служби, виявили акт вандалізму і наруги над Хрестом з І-ї стаці «Хресної дороги» (Хрест було встановлено на київських кручах: 100 метрів від станції метро «Дніпро» у бік Подолу). Дубовий Хрест висотою 5 метрів, діаметром 0,3 метра було спиляно.

 

Отець Ігор Онишкевич, настоятель церкви св.. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі: - «2007 року Божого спільно: громадськість Києва, парафія церкви св.. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі та інші церковні парафії  на кручах Дніпра звели  «Хресну дорогу Ісуса Христа».  Її освячував, вічної пам’яті, отець Василь Вороновський. Хрест І-ї стаці був воздвижений на місці вбивства князя Аскольда, мученика за віру Христову, це Хрест його пам’яті. Щороку, у часі великого посту вірні проходять кручами Дніпра цю «Хресну дорогу».

У часі заслання Святого Духа над нами намагаються насміхатися і давати нам виклик, але вони не знають, що Дух Святий дасть сили перетерпіти, перенести цю наругу, дасть сили відновити святе місце.

 

Господи, прости і помилуй новітніх твоїх розпинателів, бо вони не відають, що діють.

 

Звертаюсь і прошу усіх допомоги відновленню цього святого місця.»

 

На місце події прибули слідчі відділку міліції Печерського району. Вони зафіксували подію, провели дослідження, зняли відбитки пальців. Далі розслідування.

 

Джерело: askoldova-mohyla.org