//

Агентство "Fides" відзначає свій ювілей

3 грудня ювілей своєї діяльності відзначило Ватиканське інформаційне агентство "Fides", яке переважно інформує про життя Церкви на місіонерських територіях і розповідає про оголошення Слова Божого на різних континентах.

Агентство було засноване 85 років тому  у 1927 р. як перше місіонерське агентство Церкви і одне з перших інформаційних агентств у світі. Ініціатором його створення була Вища рада Папської ініціативи поширення віри (сьогоднішня Конгрегація євангелізації народів). За словами засновників агентства, воно повинно було допомагати місіонерській діяльності друкованою інформацією пастирського характеру.


Спочатку агентство надавало інформацію англійською, французькою і протягом короткого періоду польською мовами. Сьогодні новини агентства розповсюджуються через інтернет також італійською, іспанською, німецькою, китайською, португальською та арабською.


Агентство зберігає також великий фотоархів, познайомитися з яким можна на сайті агентства. Він налічує більше 10 тис. фотографій про історію католицьких місій в світі за період з 1930 до 1990 рр..


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va