//

Африка: лихо ритуальних убивств

Церква в Габоні (держава на західному побережжі Центральної Африки) мобілізується проти лиха ритуальних убивств. Суспільство вражене виявленням цих злочинних практик, жертвою яких стають здебільшого діти.

 

Ця прикра інформація з’явилася ще минулого року, і католицькі єпископи Габону звернулися до властей із проханням засудити це ганебне явище та покарати винних. Нині цією справою має зайнятися тамтешня церковна Комісія справедливості й миру. Вона готує на 19 травня спеціальну конференцію в Лібревілі, мета якої – зробити суспільство більш чутливим до проблеми варварських практик людських жертвоприношень. «Ніхто не має права розпоряджатися людським життям», – заявили габонські єпископи, представляючи цю ініціативу.

 

Згідно з даними, які зібрало Товариство з питань боротьби з ритуальними вбивствами, щороку в Габоні стається кількадесят злочинів цього типу. Минулого року їхнє число перевищило 60. Майже половина вбитих – діти. Церковна конференція у Лібревілі є першою ініціативою такого роду в усій Африці, де діяльність чарівників, які приносять людські жертви, часто є замовчуваною таємницею.

 

Боротьба з наслідками язичницької ментальності входить до списку пропозицій для Спеціального синоду єпископів Африки (2009).

 

Джерело: CREDO