//

Африка – Сенегал: «Великий піст навчає вірі та екології»

«Віра і екологія» – цьогорічне гасло, під яким міжтериторіальна єпископська конференція Сенегалу, Мавританії, Кабо-Верде і Гвінеї-Бісау вирішила провести Великий піст 2013 року. У спільному посланні, під назвою «Деякі екологічні виклики в світлі християнської віри», єпископи, через цей заклик, запрошують вірних цікавитись проблемами екології і природного довкілля не лише тому, що це пов’язане з питаннями виживання людства, але насамперед тому, що ці питання випробовують і стимулюють християнську віру, штовхаючи її через усвідомлення зв’язку з створінням та Творцем до конкретної дії. Єпископська конференція наголошує на тому, що ще більшої важливості цьому взаємозв’язку «віри та екології» надає Рік віри, проголошений Папою-емеритом Бенедиктом XVI.

 

В посланні подаються також конкретні пропозиції, такі, як наприклад: щоб кожен християнин кожного року садив одне дерево і доглядав; щоб молоді люди стали екологічними лідерами в своїх кварталах і, об’єднавшись з іншими, приклали всіх необхідних зусиль для підтримки чистоти вулиць та площ і виступали з періодичними кампаніями очистки та благоустрою.

 

Чисте і доглянуте довкілля напряму залежить від чистоти людських сердець, і тому час Великого посту є прекрасною нагодою для «генеральної» очистки обох.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Agenzia Fides