//

Аделаджу обвинувачують у п'яти смертях

Пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджу звинувачують у п'яти смертях.

 

Адвокат потерпілих від фінансової піраміди "Кінгз Кепітал" Іван Боднарук збирається клопотати, щоб випадки суїциду вкладників були розглянуті окремо й вплинули на вирок судді, повідомляє газета Сегодня.

 

"Це стаття 120 - доведення до самогубства. Коли будуть дебати, я попрошу суддю, спираючись на свідчення рідних і свідків, винести окрему постанову про притягнення Сандея й інших підсудних до кримінальної відповідальності", - розповів Боднарук.

 

Стаття передбачає до 5 років в'язниці.

 

"Якщо ми доведемо, що це доведення до самогубства, їм дадуть максимальний строк - одним по 12, у тому числі й Сандею, іншим по 15 років", - говорить Боднарук.

 

За його словами, вкладники, які втратили віру, накладають на себе руки.

 

"Повісився Володимир В. Вони із дружиною вклали в "Кінгз Кепітал" $16 тис. Дружина каже, що його вбило те, що Сандей, ця свята людина, як здавалося її чоловіку, так міг "кинути" своїх", - розповідає адвокат.

 

Крім того, за його словами, раніше парафіянин з Києва з цієї ж причини напився таблеток, ще один помер від інсульту, дізнавшись про катастрофу піраміди, а жінка з Київської області прийшла особисто до Аделаджі й попросила повернути гроші, але він їй відмовив, після чого вона повісилася. Був і ще один подібний випадок...

 

Сам Сандей, як відомо, свою провину не визнає й вважає, що катастрофа "Кінгз Кепітал" і взагалі створення цієї піраміди до нього не має ніякого відношення.

 

У свою чергу адвокат Андрій Федур упевнений, що допитувати Аделаджу будуть тільки через рік, оскільки справа затягується. Сам процес може затягтися ще на 2-3 роки.

 

"Дивіться, із травня до березня прокурори читали обвинувальний висновок. Це майже рік. Хоча це можна було зробити за два тижні", — сказав  Федур.

 

Джерело: www.pravda.com.ua