//

Ad limina сиромаланкарських єпископів Індії

На приватній аудієнції Папа прийняв індійського сиромаланкарського Верховного Архиєпископа Базеліоса Клееміса Тоттункала і чотирьох інших єпископів цього обряду. Вони є першою з чотирьох груп індійських єпископів, для яких цього року заплановано візити аd limina.
 

 

Християнство в 1150-тисячній Індії – третя за чисельністю релігія. Хоча християни становлять лише 2,3% жителів країни, їх в абсолютних числах є аж 25 мільйонів. До Католицької Церкви належать 18,8 млн. осіб. Церква в Індії має 129 єпархій і представлена трьома обрядами: латинським, сиромалабарським та сиромаланкарським.
 

 

Представники власне цього останнього обряду прибули до Риму, де пробудуть протягом трьох тижнів. Сиромаланкарська Церква вже 80 років перебуває в єдності з Римом.
 

 

Голова Індійської Єпископської Конференції кардинал Освальд Грасіас сказав в інтерв’ю для Радіо Ватикану : «Церква в Індії далеко не є чимось іноземним. Згідно Традиції Євангеліє в південній Індії звіщав ще cвятий Апостол Тома, тому там почитається місце його мучеництва і його мощі. Коли в 16ст. прибув св. Франциск Ксаверій, друга хвиля євангелізації досягла Гоа і Бомбеї, Японії та інших частин східної Азії. Тому християнство не є іноземне, але таке ж індійське, як інші місцеві релігії. Здійснюємо численні спроби інкультурації християнства, яке поширене по всій країні. Індія відрізняється незвичною різновидністю культур і мов, звичаїв, способів харчування, одягання, але всі ми є індусами. Можемо показати світові, що це також можливе сьогодні. Крім того, я думаю, що зусилля наших богословів для того, щоб наше індуське суспільство пізнало Ісуса, може також допомогти вселенській Церкві знайти способи звіщення Христа в секуляризованому світі ».
 

За матеріалами: Radio Watykanskie