//

Аборт – це завжди вбивство

Першого травня Церква в Кореї вперше проведе національну неділю, присвячену захисту життя. Дата проведення була визначена єпископською конференцією Кореї на її останньому пленарному засіданні в березні.


Раніше  Церква в Кореї щорічно проводила національний День на захист життя в останню  неділю  травня. Тепер вирішено перенести це свято на першу неділю травня і перейменувати в національну неділю на захист життя. Напередодні цієї події голова комісії з біоетики монс. Габріель Чанг Бонг Хун обнародував пастирське послання під назвою «Аборт – це смерть», в якому закликає вірних стати активними захисниками культури життя в своїй країні.


Послання має на меті привернути увагу суспільства до цього злочину, моральний тягар якого не усвідомлюється сьогодні в корейському суспільстві, де щодня в середньому робиться близько тисячі абортів. У своєму посланні монс. Чанг нагадує про те, що, згідно з Кодексом Канонічного права, «той, хто здійснює аборт підлягає відлученню від Церкви» (канон 1398), і спростовує аргументи тих, хто недоречно говорить в зв'язку з цим про здоров'я жінок і про їх право самим вирішувати, народжувати чи ні.


Серед причин такого високого числа добровільних переривань вагітності в Кореї монс. Чанг вказує на відсутність належного сексуального виховання молоді, брак лікарської етики, спотворений погляд на людську сексуальність, нерівність статей і бездіяльність влади. Для проведення першої  неділі на захист життя єпископська конференція Кореї розповсюдила по парафіях різні інформаційні матеріали. Крім того, - як повідомив о. Казимир Сонг Дзіг Суп, секретар Відділу єпископської конференції із захисту життя, весь місяць травень буде присвячений молитві Вервиці.

 

Аборт був узаконений в Кореї в 1973 році, і в даний час він дозволений аж до 28-го тижня вагітності у випадку інцесту, насильства, деяких природжених хворіб плоду або небезпеки для життя матері.

 

Джерело: Радіо Ватикан